12,6 kg to go

Det går upp och så går det ner!
Efter förra veckans maxvikt så hamnade jag i total depp och tog en ätardag på fredagen, något jag inte gjort på jag vet inte hur länge, många månader i alla fall!
Denna veckan slutar på -0,4 kg. Kanske det kan vara något?
Jag märker stor skillnad i kroppen sen jag började träna, axlar, armar, bröst, rygg och ben ser helt annorlunda ut. Kläderna sitter helt annorlunda så jag ska inte klaga för mkt.

13 kg to go

Det här är förra veckans resultat, totalt opepp!
Men jag har fortfarande inte skärpt mig helt, fortfarande för lite mat här.

En drakborg

En tårta till Maximus som fyller 4.
Draken ser ganska snäll ut men det enda kravet var att han skulle spruta eld så ;)



Makka pakka

Wilma har länge sagt att hon vill ha en makka pakka tårta när hon fyller år och jag erkänner att jag försökte övertala henne till annat men efter att höra hennes önskemål dag efter dag så insåg jag att det var lika bra att ge henne det hon helst ville ha.
Jag lovar att det var värt ALLT när hon fick se tårtan, hennes uttryck går inte ens att förklara, hon blev helt överlycklig och visste inte till sig.
Lillhjärtat är nu 3 år!



Apelsinmousse och apelsinkrispfluff.

11,7 kg to go

Jiiiihooo! Nu vänder det (peppar peppar).
Denna veckans resultat blir -1,2 kg.
Det jag har gjort annorlunda denna veckan är att jag har skurit ner på fettet och ökat på proteinet, det kanske funkar trots allt.
Sen har jag inte tränat på 2 dagar vilket har varit ovanligt på senaste tiden, men idag måste jag iväg på spinning mitt på dagen (när jag helst vill åka och bada).

Mitt kostschema

Idag tänkte jag att jag ska börja med min nya kost, dock så har jag inte fått tabellen än av min tränare men jag började dagen med en rejäl frukost som jag kommer ihåg den.
100 gram hallon
100 gram keso
2 ägg
Sen var det säkert något mer men redan efter äggen är jag kräkmätt så jag nöjer mig med detta idag.

Välkommen till världen

I torsdags födde min äldsta vän (sen dagis) sitt första barn. En liten Oliver.
Jag är så himla glad!

Min kloka instruktör

Det finns en tjej som jobbar på Nautilus som är sprudlande av energi.
Igår när jag gick på spinning så var det hon som ledde klassen och tröstlös som jag var så passade jag på att fråga henne lite om träningen.
Hon var otroligt klok och vi pratade i ungefär 20 minuter.
Det första vi kom fram till var att jag äter alldeles för lite, det hade jag ju kunnat komma på själv om jag bara hade tänkt åt det hållet. Jag har inte alls ökat mitt matintag sen jag började köra 4 gruppträningspass i veckan.
Jag har en meny som jag åt enligt när jag gick ner mina gravidkilon efter Wilma, den plockade jag fram här om dagen och det enda jag tänkte var "HERREGUD" vad mycket mat!". När min instruktör berättade vad hon åt under en dag så kom jag fram till att det kanske funkar ändå.
Hon skulle skriva ut sina veckomenyer och ta med dom till mig på söndagens bodypump och på måndag får jag ta och köra igång med en lite annorlunda diet, den jag har sedan tidigare verkar rätt lik i mängden mat. Det kommer bli dyrt för det är mkt att äta ;)
Sen var det det där med att gå upp i vikt när man börjar träna. Jag har inte tränat annat än promenader (vilket jag inte ens ser som träning) sen 2003 och nu gör jag 3-4 pass på gymmet i veckan.
Man lägger på sig vatten när man tränar, muskler består av vatten till ca 75 %, medan fettcellerna endast har små mängder vatten i sig, det allra mesta i fettcellen är rent fett.
Så, planen är nu att köra på med samma diet, lite mer mat dock och så träna på. Instruktören tyckte att jag skulle välja styrketräning framför konditionsträning för att bygga mer muskler.
Sen kommenterade hon även mina vader ;)
För er som inte har hört det så kommenterade en annan spinninginstruktör mina vader genom att säga "du har GRYMMA vader". Jorå. Tyvärr kommer jag inte att kunna gifta mig i en halvlång klänning för att mina ben ser ut som.. jag vet inte vad. muskler.

12,9 kg to go

Nu är det bara upp, upp, upp. Plus på vågen, denna veckan 0,9 kg.
Det känns ganska tröstlöst för jag vill ju åt det motsatta hållet och jag MÅSTE för jag ska för guds skull gifta mig om 1 år.
Jag har återigen skött mig helt exemplariskt så det borde inte vara fett jag har lagt på mig, men vem vet?
När jag har sett en så gigantisk siffra på vågen så förstör det hela min dag, jag känner mig som en flodhäst och när jag ser mig själv i spegeln så ser jag ut att väga 100 kg eller nåt.
Nåväl, jag kämpar på.

Blåbärspaj

Igår var Lisa och Marie på besök och jag tänkte att jag skulle ta tillfället i akt och baka en otroligt god kaka. Dock så blev det ändrade planer när jag kom på att Lisa är glutenintolerant, så då tog jag ist tillfället i akt och svängde ihop en gluten & laktosfri blåbärspaj i LCHF anda.
Jag använde 2 små förpackningar blåbär (vet inte hur mkt det är i dom, 250 gram per/st kanske)
75 gram smör
6 dl kokos
2 ägg
lite hasselnötter
kardemumma
Jag strödde ut blåbären i formen och lät dom tina, sen smälte jag smöret i en kastrull och rörde ner äggen. Därefter blandade jag i kokosen och kardemumman och sen smetade jag ut det över blåbären och toppade med hackade hasselnötter.
Ugn 200 grader i 10-15 min ungefär, tills kokosen har fått färg.
Jag serverade med glass till sockerätarna ;) och grädde till mig.


RSS 2.0