Sista chansen

Vinn en toksnygg mössa hos Nicole
Tävlingen avslutas den 31 Augusti

Min vän dammsugaren

Alla som känner oss vet att dammsugaren går varm här hemma.
Nu har jag förvisso mått dåligt och det har inte ens varit roligt att städa (=illa) men dammsugaren fyller flera funktioner här hemma. Den söver Viggo!
Okej det funkar inte alltid.. men idag när vi hade handlat så sov han i babyskyddet men knorrade och höll på när vi kom in, jag vaggade och vaggade och så fort jag slutade så vaknade han till. Jag slog då på dammsugaren och lät den stå i ett annat rum och sen sov han i en timme eller så. Haha! lättlurad stackare.
Nu har vi precis ätit middag här och lilla V var inte nöjd med något men F satte honom i babysittern i alla fall så att vi skulle kunna ta mat. Sen såg F några gruskorn i köksöppningen och blev helt upprörd över att behöva dammsuga 3 ggr om dagen men gjorde det ändå, 2 sekunder med dammsugaren igång och lilla V sover som en sten.
Tur att dammsugaren har garanti för det blir en hel del timmar i veckan ;)

Psykiskt trött

En viss händelse har gjort mig helt psykiskt knäckt och jag har mofflat i mig mat och diverse saker jag har hittat.
Ingen vägning idag ens så illa känns det, så illa ÄR det. Men nu måste jag tillbaks på banan! ingenting har känts roligt och det har varit tungt, jag hoppas att det lättar nu.
W har lagat mat till mig idag så vi ska äta snart. Hittills idag så är jag inom mina points och det kommer bli tufft att börja sköta mig igen, som en nystart. Urk.

Jakten på en säng

Imorgon ska vi fiska upp en säng till lillebror på blocket.

W fick en tripp trapp idag och den var hur rolig som helst tyckte hon.
(jag bjuder på en titt på provkollektionen också)

Crazy family

Den här familjen har precis gått igenom en så fruktansvärt jobbig period så det är inte sant.
Barnen har varit små monster (jaa så får man säga) och ingenting som vi har gjort har gått våran väg.
Jag har varit helt psykiskt slut men nu är jag snart på banan igen!

W skriker och bråkar mest hela dagarna, så fort hon inte får som hon vill eller om hon inte lyckas genomföra något som hon vill. Jag har inte kunnat röra mig från ett rum till ett annat utan att hon har hängt i byxbenen på mig och blivit arg arg arg.
Hon har slutat sova i sin säng utan ist däckat av utmattning i soffan vid kl 22.
V har varit missnöjd med ALLT, utom i dom flesta fall brösten som han är tokkär i.

Vi har varit på Ikea 35 ggr (känns det som), vi skulle göra om hallen vilket slutade i kaos.
Det tog 2 dagar att få upp hatthyllan (hemmabygge) med en skrikande tjej i hasorna och det var kläder och verktyg i hela lägenheten. Jag kan inte slappna av när det är stökigt och fick lite smått panik och klaustrofobiska känslor.
När vi fick upp skoskåpet som vi hade köpt efter 2 timmar på ikea (färgen som skulle finnas hade utgått och vi fick börja om med planeringen) så passade det inte alls och F fick lämna tillbaks det.
Bordet vi köpte till vardagsrummet skruvade jag ihop med skivan liggandes neråt på golvet = det var repigt över HELA skivan när jag vände rätt det så F fick åka och köpa ett nytt.
Mattan vi skulle ha under bordet var för liten, F fick åka och köpa en ny, den räcker precis till och kommer få ligga där tills vi hittar en bättre.
Nu har vi en skitful skohylla och ett vardagsrum som ser ut som nåt hopkok (men det kunde ju inte bli värre än innan!).
Vi har en massa möbler ute på blocket men det är väl inte riktigt inne att ha våran stil så vi får väl vääänta och vääääänta.

Någon gång i kaoset ska man även hinna med promenader med hunden, matlagning och städning och just ja, sen ska man helst sova några timmar innan det börjar om igen nästa dag.

Höjden av äckel

Igår när jag skulle gå sista rundan med Texas så regnade det ute och daggmaskarna hade börjat titta fram. Daggmaskar är nog det äckligaste jag vet, usch! Jag fick gå i sicksack mellan dom och försöka att inte spy av äckel.
När vi kom till dörren så var stenmuren helt täckt av sniglar, fruktansvärt!
Usch jag ryser i hela kroppen.

minus 18,1

Nu börjar det likna något här.
Den här veckan har jag vägt mig 3-4 ggr eftersom att jag har känt mig tjockare för varje dag som har gått så jag har varit tvungen att kolla om det har stämt.
Jag har inte följt mina points men igår fick jag nog och var strikt och först då gav det ett ordentligt resultat.
Veckan -1,2
Totalt - 18,1

Rismix

4 portioner
6,5 p /portion

Jag vet inte hur mycket ris man ska äta för att det ska bli duoval 4 p men jag har räknat med 4 p per portion för riset, 2,5 p per portion för det övriga.

3 dl ris
3 dl ärtor
3 dl majs
200 gram qournbitar

Stek qournbitarna i nån smaskig krydda.
Koka riset i buljong, koka grönsakerna och blanda med qournbitarna.

Jag hade tänkt göra en sås av krämig laktosfri fil men den fanns inte i affären så F lyxade till det med gräddfil och jag tog inget, det funkade lika bra det!

Sluta skicka kedjemail!

Vad är det med folk som skickar kedjemail?!
Tror ni på fullaste allvar att ni ska få 100 000 av bill gates eller att ni ska finna kärleken om ni skickar vidare till 15 personer?
LÄGG AV!

Ge mig styrka

rensning pågår..

Det blir aldrig som man tänkt sig

Här om dagen var vi på Ikea (surprise surprise) och köpte saker till avhängningsplatsen i hallen. När vi kom hem var det alldeles för sent för att börja med något men vi hann trots det såga till en planka i rätt storlek.
Idag när F äntligen fick tid över och skulle fixa så insåg vi att det behövdes en vinkelhake så han skulle åka och köpa en, jag blev för frestad av att åka till ett köpcentrum så jag ville följa med!
Sagt och gjort, hela familjen packades in i bilen och skjutsades till Solna C.
F och W tog uppdraget på Clas Ohlson och jag och lilla V gick på jakt efter en höstoverall till honom. Lindex hade inte packat upp sina bebisoveraller utan gick ut på lagret och rotade åt mig, overallerna slutade däremot på 68 och det kändes väl litet till långskånken.
Vi drog till kappahl som jag hade hört ryktas hade en brun overall med en stjärna på, den fanns inte heller framme men jag tiggde till mig en ändå, får se om Lindex kommer med något mer spännande eller om vi behåller den.
På eftermiddagen roade jag mig med att tvätta ALLA Wilmas kläder som legat i förrådet, tanken var att hennes ytterkläder från po.p ska ut på tradera nu till löning, får se om det blir några fler saker som slinker med för då banne mig ska det väl gå att få lite bud! Kanske får lilla V en windstopperoverall från po.p (tradera för den finns väl inte längre i butik?) för pengarna som jag får för hennes..
Hur som helst..
Vi stannade till en stund på Järnia för att kika en snabbis på tapeter, där hade dom smart nog gjort en lekhörna för barn! Otroligt genomtänkt måste jag säga.
När vi kom hem så var det middag och sen dök barnens morfar upp och hade med sig ännu mer skräp, lägenheten ser nu mer ut som en byggarbetsplats med kartonger, verktyg, skruvar och kläder överallt. S U C K.
Imorgon hoppas jag innerligt att evighetsprojektet hallen blir färdigt och då kommer det bilder.
Att världens minsta projekt kan bli världens största.. helt fantastiskt vad fort en vecka går i den här familjen!



Jag har problem

Kan någon säga åt mig att jag ska sluta väga mig varje dag? Varje dag slutar med att jag helt har tappat räkningen i points och för att då kontrollera att jag inte svävar ut för mycket så måste jag ju kontrollväga mig på morgonen.
Jag känner mig tjockare och tjockare för varje dag som går trots att det vara går neråt. Hur konstigt är inte det?!
Ååååh.

Vilken natt!

Är det inte den ena så är det den andra. Jag är helt slut och känner mig glad över att det är morgon.
Jag avskyr nätter!

Lemon curd

till fyllning i tårta, sockerkaka, muffins, bullar eller pålägg (på rostat bröd)

125 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 citroner

Smält smöret i en kastrull.Tillsätt socker och rör om tills allt är blandat. Vispa äggen. Ta av kastrullen och tillsätt äggvispet genom sil ner i smörblandningen.Vispa hela tiden. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre. Tillsätt skal och saft i äggblandningen och sjud i ungefär 15 minuter, rör hela tiden. Häll upp lemon curd i små glasburkar och förslut.
Håller sig cirka 1 månad i kylskåp.

Färskostkräm med choklad

150 g choklad (eller mer)
100 g färskost
2 dl vispad grädde

Vispa grädden, smält choklad av valfri sort (mörk, vit, smaksatt), blanda med färskosten och den vispade grädden.
Räcker till ett lager fyllning i normalstor tårta.

Ikea

Igår var vi på Ikea och svängde våra lurviga.. eller något sånt.
Förut så var vi alltid på Ikea ungefär en gång i veckan. Nu när vi har 2 barn så är man glad om man slipper, men vi hade trots allt en trevlig dag. Eftersom att vi tidigare var på Ikea en gång i veckan så blev inköpslistan aldrig särskilt lång, vilket den var idag och då hoppade vi ändå över lite saker som vi ändå inte skulle få iordning inom den närmaste tiden eller sånt vi glömde.
Det farligaste med att få med sig så mycket saker hem på en gång är att man ser direkt hur stor skillnad det blev hemma mot förut och då vill man göra ännu mer (tapetsera, byta ut gamla möbler, fixa gardiner osv.).
Så det är lika bra att ni hoppar över rundan till Ikea i helgen för ni blir bara sjuka av det!

Biltema

Idag trotsade vi det långa avståndet och tog en vända till biltema så nu äger vi äntligen en vattenkokare igen. Det blev även lite annat smått och gott, bland annat dom 2 skyltarna nedan för att undvika att gäster kliver in i förrådet istället för på toaletten.
Vi tog även en sväng in på rusta (jag ammade i manducan!) och kollade på tapeter, kanske kommer någon av rullarna att kunna skådas hemma hos oss inom en snar framtid, vi får se. Vi har så mycket planer nu att vi nog inte vet vart vi ska börja..


Minus 16,9

- 0,4 kg denna veckan trots ännu mer slarv (4 tårtbitar, 2 wienerbröd, 2 bullar, 1 rulltårtebit, dåligt med motion och räknande). Alla onyttiga saker jag har ätit har även innehållit laktos så min mage ser ut att vara gravid i vecka 18, nu måste jag svulla ner - inga mjölkprodukter så långt ögat kan se.
Nu är det skärpning på riktigt!
Veckan -0,4
Totalt -16,9

Bara bröst

Det är som att en dröm har gått i uppfyllelse när man vaknar en morgon och brösten inte får plats i bhn, 2 storlekar större än vanligt, jiho!
Efter 10 minuter framför spegeln (där man samtidigt drar in magen tills man nästan tappar andan) så kommer man tillbaks till verkligheten när det gör så ont att man nästan dör och det börjar rinna mjölk över hela magen..
Life´s a bitch.

MMF - Marshmallowsfondant

Att täcka tårtan med

200g marshmallows
2msk vatten
2 msk cocosfett
500g florsocker

Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows, mikra med två msk vatten tills de smält. Smörj en större bunke med cocosfett, sikta ner florsockret, gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen. Rör med en trä/plastslev eller knåda som vanlig deg, låt vila minst en timme.
Kan användas både till modellering och att täcka tårtor med.
När man arbetar ut den kan man använda florsocker och när man kavlar så kan man smörja underlaget med cocosfett så att det inte ska fastna. Håller sig i cirka 3 veckor i plastpåse. Förvaras i rumstemperatur.

Sött och sliskigt men 10 ggr godare än SP
Vem vågar räkna ut pointsvärdet här då?
52,5! Vet inte riktigt hur jag ska räkna ut det per bit då den räcker till mer än en tårta men jag vet inte hur mycket mer..

Tårtbotten

Väldigt hög och fluffig! Det bästa receptet ever.

6 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
6 tsk bakpulver
Smörj och bröa en springform.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker väldigt pösigt och rör ner mjölblandningen så att det precis blandas. Häll i springformen och grädda i 175 grader första kvarten, sänk till 150 grader och grädda i cirka 30 min till (nedersta falsen).

Hur många points blir det här då? ska vi våga räkna?
- 40,5 (=3,5/bit)

Våfflor utan ägg

Här kan man byta ut mjölken mot mini eller lätt och få ett lägre pointsvärde, även margarinet finns kanske i en lättare variant? Antalet våfflor man får ut beror kanske på laggen, 25 p är det i hela receptet.

8 st våfflor
3p/våffla

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl låglaktos mjölk
2 1/2 dl vatten
100 g lättmargarin max 40%

Smält smör och låt det svalna.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet.
Tillsätt vattnet och det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen, grädda sedan våfflorna.


Paola Maria - Wiells hörna

Jag är så himla glad! Jag la min beställning hos Wiells hörna i söndags förmiddag och på måndagen hämtade jag mitt paket på posten! wow vilken snabb leverans av kläder till ett fantastiskt pris.
Jag beställde 3 st tröjor till mig själv:

Dom är helt fantastiska, jag älskar den här typen av amningsfunktion! Tyget är också helt underbart med stretch i och jag känner mig nästan lite snygg :)
Jag fick till och med lite pengar över så Wilma som fullkomligt älskar katter fick en Findus

Jag såg fram emot att se hennes min när vi packade upp honom. Istället fick hon världens utbrott i bilen för att hans byxor inte gick att ta av, hon skrek och skrek och kastade honom till mig för att jag skulle fixa det. När vi kom hem så var jag redo med saxen för att klippa av dom men jag bestämde mig för att vänta tills hon hade fått lite middag i sig och se om hon lugnade ner sig. Än sitter byxorna kvar men vi får väl se vad dom har för framtid..
(Bilderna är från Wiells hörna)

Tårtan from hell

Jag tänker inte så bra när klockan är 01, det ser man tydligt på chokladsåsen som jag naturligtvis skulle ha målat med en tandpetare istället för direkt ur tuben. Jag hade även tänkt lägga nån kant mot tårtfatet och något mot den rosa kanten men så blev inte fallet, kl 02 gick jag och la mig.
Tårtan är fylld med vitchokladfärskostkräm och lemon curd.

Helt normalt

klockan är 00:25
jag bakar. Eller jag ska baka, just nu är jag sovplats åt Viggo.
Jag har en miljard saker jag ska skriva om, och en miljard saker att göra men det får bli en annan gång, måste försöka ta mig ur soffan och ut i köket nu!
amningshjärna mitt i natten.. vem vågar äta tårtan imorgon?

Broccolisås

2 portioner
0p/portion


300 gram broccoli
1 stor riven morot
passerade tomater
vitlök
peppar

Koka broccolin och mixa den sedan i lite av kokvattnet. Tillsätt passerade tomater, vitlök och peppar och låt bli varmt.
Servera till pasta, ris eller potatis (+ 4 p)

Det här ser verkligen inte aptitligt ut men det är superenkelt och gott, och jag tycker inte ens om broccoli annars.

Bakad potatis med kesoröra

2 portioner
8,5p/portion

Valfri mängd potatis
200 gram laktosfri cottage cheese
240 gram laktosfri krämig fil
1 dl riven ost max 31%
Kryddor

Skölj potatisen och stick hål i den med en gaffel. Baka i ugnen (direkt på galler eller på plåt) i 225 grader i ca 1 timme beroende på storlek, känn med en provsticka när det är klart.
Blanda keso, fil, ost och kryddor.
Servera med en pointsfri sallad

Wiells hörna - Jag vann!

Just nu är jag löjligt lycklig, jag vann nämligen tävlingen som Wiells hörna hade i juli!
Ni kommer väl ihåg mitt inlägg?
Ett presentkort på 500 kr är nu mitt och jag hoppas att något av det jag ville ha finns kvar, det skulle väl sitta extra fint nu när kilona börjar försvinna och så slipper jag slita sönder halsringningen på alla tröjor när jag ska försöka amma, haha.
Tack tack!

Så här ful är nappen

Otroligt ful! Men nu har lilla V somnat i babysittern 3 ggr på 2 dagar (och den här dagen har bara börjat) så man kan ju redan säga att nappen lätt var värd pengarna (Lizas pengar ;) ) och babysittern var värd varenda krona! Den kan han till och med sitta i när han är vaken ibland.
Ser ni sura grodor bodyn? Det är inte illa att kunna använda strl 62/68 från me&i när man bara är 6 veckor gammal.

Minus 16,5

- 0,6 kg denna veckan trots mkt mkt slarv (släktträff och 2 årskalas), jag tackar högre makter och skärper mig härmed!
Enda nackdelen med viktnedgången är att jag förlorade 2 points per dag, rackarns.
Veckan -0,6
Totalt -16,5

Pizzabullar

35 bullar
2,5p / portion

Degen innehåller 69,5 p så kan ni lätt räkna ut hur mycket det blir per bulle om ni gör någon annan fyllning, det här var vad som fanns hemma idag och då slutade summan på 2,5 p per bulle.

Deg:
1 pkt jäst
5 dl låglaktos mjölk
½ dl solrosolja
1 tsk salt
1 ägg
14 dl vetemjöl

Fyllning:
passerade tomater
pressad vitlök
peppar
411 g majs
172 g ost max 31%

1 ägg till pensling

Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt de andra ingredienserna. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter, dela sedan degen i 2 delar. Kavla ut varje del. Blanda passerade tomater, vitlök och peppar. Fördela fyllningen på degen.  Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i bitar. Lägg bitarna på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla med 1 uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 8-10 min

Jag har bara en sak att säga

"Du somnar inte alltid som en god viktväktare, men du vaknar ALLTID som en"
(tjockisarnas.blogg.se)

Kommer ni ihåg Liza?

Liza med sina fantastiska kläder?
Hon har skickat kläder till våra underbara barn. Jag blev heeelt lyrisk när jag öppnade paketet.

Söta ugglor i brunt

Världens mest underbara turkosa färg, jag kan aldrig återge den korrekt så att den får rättvisa.
Och luvan, jag älskar luvan! W hade en jacka med en sån här troll-luva när hon var liten och hon såg helt galet söt ut i den, nu längtar jag nästan efter kalla dagar!

Dessutom så kanske vi faktiskt kan ta del av kalla dagar för kanske kanske kan V lära sig att åka vagn nu när han tar napp!
Japp ni läste rätt, i paketet från Liza låg det även runda nappar från bambino.
Lillebror tog den och sög på en gång, han kunde ha den rätt länge i munnen utan att vi hjälpte till så han satt så nöjd i sin babysitter, tuttade och kikade sig omkring. W hjälpte förstås till när han tappade nappen.
Usch det är SÅ fult med napp i truten men åååh så skönt om man kan få en nöjd bebis! Håll nu era tummar för att han fortsätter att ta den.Vi har provat dom flesta andra napparna och trugat trugat men nu kanske vi har hittat rätt, tack kära Liza för allt!

Som att det inte var nog där så fick W också en sak!

Limekaka med kokos

Så här i efterhand hade det nog varit smartare att göra kakan i en liten (observera liten) långpanna dlt då glasyren annars rinner av. Gör du i springform så låt formen vara kvar tills kakan är helt klar och glasyren har stelnat.

16 bitar
5 p/bit

Kaka:
100 g smält margarin
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
¾ dl mjölk
1 lime (saft och dess rivna skal)

Glasyr:
200 g laktosfri cream cheese
50 g smör
1 lime rivet skal och saft
2,5 dl florsocker

Dekoration:
30g kokosflingor

Smörj en springform och bröa med lite kokos. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner margarin, mjöl och bakpulver i smeten. Rör ner mjölk, vanilj, limesaft o skal. Häll i springformen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min i 175ºC. Blanda cream cheesen med smör, florsocker och lime till en glasyr. Bred det över den svala kakan. Strö över kokosflingor. Låt stå i kylen i nån timme.

Canneloni

2 portioner
6 p/portion

200 gram färska lasagneplattor
1 tetra passerade tomater
1 stor morot
4 skivor ost 10%
vitlök

Skala och riv moroten grovt. Fräs vitlöken i en kastrull, tillsätt moroten. Häll över passerade tomater så att det blir lite såsigt.
Skär lasagneplattorna så att det blir 6 st. Lägg lite av röran i ena sidan på lasagneplattorna, rulla sedan ihop.
Lägg i en smord ugnsfast form. Om det finns överbliven röra så häll det över rullarna, häll även över överblivna passerade tomater. Hyvla ostskivor och lägg över.

Grattis på födelsedagen

Idag fyller hjärtat 2 år! Världens finaste storasyster. Tänk vad tiden går snabbt.

Inte nu igen matte..

Nu har det regnat i ett dygn, det stör mig inte speciellt mycket, jag får ändå inte njuta av någon sol så det kan ju kvitta.
Igår när V äntligen sov i selen så kunde jag ta mig ut med Texas, det spöregnade men det skulle inte få hindra mig.
På släktträffen i lördags tog jag ut svängarna lite väl mycket och sen dess har jag känt mig ur form och allmänt fet och värdelös. Men så äntligen släppte V loss mig från soffan så jag och Texas tog en powerwalk på 50 min. Underbart och välbehövligt tyckte matte, hemskt och bedrövligt tyckte Texas som gick bakom mig hela vägen för att undvika regnet.
Jag tror inte att jag har gått ner något den här veckan, jag är glad om jag bara har stått still. Men nu är jag tillbaks på banan igen och till nästa vägning (efter den på fredag) så ska jag ha gått ner till den magiska gränsen! banne mig.

Ser ni så fina lockar han har fått av regnet?

Quorn i ädelostsås

4 portioner - 8,5 p /portion
6 st quornfiléer
90 gram riven ädelost (gratella har färdig på påse)
300 gram matlagningsgrädde 10%

Tina filéerna lite, skär en skåra längs med varje filé och fyll med ädelost.
Koka upp matlagningsgrädden och låt koka ett par minuter, tillsätt resten av ädelosten.
Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över den kokade matgrädden.
Sätt in i ugnen på 225 grader, koka tagliatelle (ej medräknat i p) och låt filéerna stå i ugnen under tiden (10-15 min kanske).

Här kan man ersätta ädelosten med en lättare variant och matgrädden likaså.

sen var det det här med bildkvalitén igen..

Släktträff i Sommarro

Igår vad vi i Sommarro på släktträff, min ingifta släkt, eller inte ens det ;)
Det regnade mest hela dagen men W skulle trots detta bara vara ute och plaska, lilla V sov i Manducan hos F.
Jag har inte så mycket att säga om det här, vi hade trevligt och skönt att komma iväg hemifrån. Ända tills vi skulle åka hem och vi fick stanna för amning första gången efter 5 min, sen igen.. och igen. V skrek när bilen rullade och W skrek när bilen stod still. Till slut däckade V av bröstmjölk och sov resten av vägen hem, det gjorde W också med ett örngott på huvudet.
Av denna resa lärde vi oss att vi nog inte ska åka mer bil med våra barn på ett tag, åtminstone tills V har lärt sig att ta napp.

Blingo

F har en snäll syster som säljer blingo (ekologiska barnkläder) och när vi träffades sist så hade hon med sig små presenter till mig, eller oj, jag menar barnen ;)
Jag älskar blingomönstret!
W fick två par trosor i härlig limegrön färg och V fick en söt blå mössa som jag hoppas passar.
Det finns mycket fint i vårkollektionen som jag skulle vilja ha men jag tänkte lite ekonomiskt och kom fram till att W verkligen inte behöver mer kläder, kläder är alltid roligt men att köpa ett plagg för 250 kr som hon kanske aldrig kommer att använda känns trist. Vi får se om V kanske får något ur höstkollektionen, me&is kollektioner brukar inte ha så mycket bebiskläder så han kanske till och med behöver fler plagg.
Ursäkta den dåliga bilden på trosorna, batteriet i kameran dog så jag kunde inte ta om det.

Jordgubbssmoothie

1 portion - 3,5 p
2,5 dl låglaktos mjölk
2 dl frysta jordgubbar
1/2 banan
Mixa!

Frukost eller mellanmål..

Oboy!

Om man har en jävligt dålig dag, är så trött att man kan börja gråta och känner att man skulle vilja hetsäta allt i världen så kan man ta till en smoothie med oboy.
1 portion - 4,5 p
3 dl låglaktos mjölk
1/2 banan
2 msk oboy
5 isbitar
Mixa!
Om man vill slösa lite mindre p så kan man byta ut mjölken mot minimjölk eller kanske göra halva mängden..


Minus 15,9

Jag har kommit på att jag måste räkna med dom 4 kilona som försvann direkt efter förlossningen för annars kommer jag aldrig ihåg hur mycket det var jag vägde..
Fredag idag och vägning, jag studsade till vågen lycklig över att äntligen få väga mig! Jag brukar väga mig varje dag annars men nu har jag hållt mig en hel vecka efter att F införde vågförbud (eller nä jag snabbvägde mig i tisdags men förträngde siffran lika snabbt, berätta inte för F ;) ).
- 2 kg den här veckan och totalt -15,9 kg. Nu väger jag mindre än innan jag blev gravid med V! Hip hip hurra!

RSS 2.0