Solvalla

I helgen är det elitloppet. Petra och hennes man följer spektaklet som alltid. Mannen passar även på att fylla år och denna tårta har jag skapat till honom.
Jag är hyfsat nöjd.

LP

Petra ringde mig en fredagkväll kl 18. Hon hade visst glömt att beställa en tårta till dagen efter ;)
Nu är jag inte den som bangar utan jag antog utmaningen. Kastade mig på cykeln och åkte till Willys för att handla ingredienser och sen började jag baka.
Detta resulterade i en LP-skiva med rolling stones-loggan. Spritsade noter på kanten och lite blommor längs kanten endast för att jag hade lite att göra ;)
Jag är asdålig på att spritsa, men jag tror att jag kan lära mig. Det finns hopp.

11,6 kg to go

Denna vecka slår vi till med -0,5 kg.
Jag har skött mig väldigt bra måste jag säga, över förväntan. Jag hade räknat med att jag skulle äta för mkt och gå upp i vikt. Jag äter fortfarande alldeles för mkt som jag inte behöver på kvällarna men tydligen spelar det inte SÅ stor roll ändå.
Inget fusk alls hittills, inte en enda pryl med högt kolhydratinnehåll på.. 4 veckor (väl?)

Jag och Eva tog en vända på elljusspåret här om veckan. Vi slog på stort och började med 1 mil. HAHA! Fan vad knäckt jag var när vi kom hem, jag drömde om kolsyrat vatten den sista vägen hem och sen hade jag träningsvärk i 2 dagar men det kan ju även ha berott på att jag glömde att stretcha..

Sen har vi även joggat ett par ggr och jag har slagit nytt personligt rekord i distans, det trodde jag aldrig om mig själv. hurra!

Det psykiska suget

Martina skrev en kommentar om det psykiska suget, att även om man inte är sugen kroppsligt så har man ett psyke som säger till en att äta. Man är ledsen - äter, man är glad - äter, man är stressad - äter, man är uttråkad - äter.
Så är jag också och har alltid varit, det suget finns fortfarande och jag okynnesäter fortfarande väldigt mycket.
Men det är helt okej att äta det som finns hemma (en ostbit eller massor med ost, ett kokt ägg med majonnäs, göra glass av grädde eller bara smaksatt grädde). Hittills har det inte varit en nackdel för mig men det blir det säkert.
Jag vill verkligen ha bort beteendet och får öva på det.. så länge äter jag det tillåtna i tid och otid.

12 kg to go

Veckans resultat blir -0,7 kg och -1 cm i midjan. Det får jag vara nöjd med känns det som. Jag är på väg åt rätt håll trots att jag även dras med menshelvetet.
Här om dagen joggade jag och Eva runt en sjö (säger er mkt förstår jag), jag är otroligt imponerad av mig själv trots att jag föll på målsnöret. Jag har aldrig tidigare i mitt liv sprungit så långt, vi får väl hoppas att hon vill släpa på mig någon mer gång.
Själva suget efter saker är helt borta, jag känner aldrig att det skulle vara gott med något sött. Fast när jag ser en tårtbit så vet jag ju att den är god, men jag blir inte så frestad att jag smakar.
Igår hade vi sommaravslutning med jobbet och det bjöds på vin, öl, cider, tortillachips, kex, kakor, wraps, ost och chokladrutor.
Jag höll mig till ramlösa och ost och kände mig otroligt stark! Måtte jag lyckas med detta..

Fylld snackspaprika

För 2-4 personer någonting
2 st snackspaprika
philadelphiaost
någon god ost (brie, mögel, feta, vad som helst..)
2 äggulor

Dela paprikorna på mitten, lägg med hålet upp i en ugnsfast form.
Blanda philadelphia, ost och ägg.
Häll i smeten i paprikorna, grädda i 225 grader i 15 min ungefär.
Servera till en sallad eller något annat tillbehör.

Omelett med ost och ruccola


2 ägg, en skvätt mjölk, cayennepeppar och paprikapulver, tärnad ost, ruccola.
vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
Häll i en stekpanna, häll över osten. stek tills ytan är nästan torr. strö över lite ruccola och vik omeletten dubbel.
Mums!

Tävla med värmdömorsan och polarbröd


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

12,7 kg to go

Veckans resultat blir + 0,7 kg (!)
Här kan vi börja prata om tråkigt.
Men! - 1 cm på midjan och det är ju egentligen det som är det viktigaste, mitt stora problemområde magen..
Jag kör på så får vi se vart det leder. Nästa vecka tror jag att det blir lite ny taktik, inte så mycket grädde och inte så mycket okynnesätande som jag har hållt på med nu.

Några har frågat i kommentarer hur jag har lyckats med min viktnedgång.
Jag började att köra med viktväktarna, jag skaffade programmet points plus och lärde mig själv hemifrån hur man räknade points. Jag tappade nästan alla mina 30 kg (inklusive gravidkilon) med viktväktarna utan att aldrig gå på ett möte.
Sen blev det jul och nyår.. där tappade jag all motivation och åt som en häst även långt efter jul. Gick upp några kg och jag har fortfarande 2 kg av dom kvar. otrooooligt onödigt.
För nästan 3 veckor sen började jag med LCHF och första veckans ras blev -2,7 kg.. får se om det funkar.
Jag äter inga spannmål alls och inget raffinerat socker eller frukt, grönsaker som växer ovan jord är okej.
Jag mår otroligt mycket bättre än tidigare, jag är nästan aldrig hungrig och jag får aldrig akuta hungerskänslor som jag tidigare fick. Jag får inga blodsockerfall och blir trött och grinig vilket jag alltid var förut ;)
Jag är aldrig sugen på sött.
Med viktväktarna tänkte jag alltid på vad nästa måltid skulle bli och när och sen tryckte jag i mig frukt och grönsaker eftersom att det var gratis.
Jag gillade att viktväkta men för att få en nystart så kände jag att det krävdes något nytt och nu efter att ha läst 2 böcker om LCHF så kan jag inte vara annat än motiverad.
Jag saknar inte socker ett endaste dugg, även om jag kan tänka "åh vad gott" när jag ser en bulle så stannar det där.
Jag vet att jag kommer att åka dit igen direkt jag tar en tugga fikabröd så jag ska försöka hålla mig så långt det går.

12 kg to go

förra veckans resultat blev +-0 kg. Kändes riktigt tråkigt.

Teas doptårta

Nu är Teas doptårta färdig och the mum har hämtat upp den.
I det stora hela är jag nöjd måste jag säga.
Marsipanen var väldigt lätt att arbeta med , den sprack inte alls och var väldigt lätt att lägga på. Det kanske bara är min hemgjorda som är helt värdelös ;)
Allt rosa är penslat med glitterpulver, så fint så! men det syns inte så bra på bild.



Tårtan steg 2

Nu har jag fyllt tårtan också. Jag tror att det kan bli en hit. Den är fylld med after eight-fluff och päron med päronvodkaessens i, väldigt god måste jag säga, det smakar lite piggelin.
Modelleringen är klar så nu ska jag bara täcka tårtan och lägga på dekorationerna. Bild kommer efter att Petra har hämtat tårtan så att jag inte förstör någon överraskning.
Ska lägga ihop den ikväll, är lite orolig över att marsipanen ska smälta..

RSS 2.0