Mina underbara vänner

har skickat en present till lillebror. Tusen tack tjejer!
Jag var lite nyfiken på om det skulle komma någon post idag och det gjorde det ju, ett litet paket och 3 ton med reklam.
W är överförtjust och sprang runt med den och sa "apa apa apa apa" och "oohoohooh" (eller hur nu apor låter..).

(Body från Småfolk)

Hemgång!

Nu åker vi hem!
Det har varit 4 långa nätter och äntligen är det dags att åka hem.
Nästan 200 gram lyckades han tjocka på sig på 1 dygn.
Jag mår mycket bättre idag också, känns som att snittet läker bättre denna gång :)
Det forsar mjölk ur brösten och lillebror verkar nöjd.

Där satt den!

Efter många om och men så har nu mjölken runnit till (hoppas jag..).
Jag satt i köket och kände hur jag blev blöt på klänningen, lilla bebis vaknade lämpligt och fick suga och efter ett tag tappade han greppet och det droppade mjölk.
Vilken lycka! jag ville bara hoppa och dansa. Det gör jävligt ont i brösten och dom är lite väl överdimensionerade och stenhårda men lyckan är total. Ska bli spännande att se hur mycket han går upp tills imorgon.

Jag hittade en våg som jag ställde mig på och det skulle jag aldrig ha gjort.. bättre lycka nästa gång ;)

Imorrn SKA jag åka hem!


Kvar på bb

Jag och skrotbebisen är kvar på bb.
Vi skulle få åka hem idag, jag har träffat läkaren, bebis har träffat barnläkaren och allt är klart.. utom vägningen.
Lillebror har gått ner 500 gram vilket är för mycket så som det ser ut nu så måste vi stanna :(
Jag är så ledsen att det värker i hela mig. Jag saknar Wilma och Fredrik så att jag kan dö och jag vill bara åka hem med lillebror.
FAN.
Jag hatar att ligga här alldeles ensam i ett dubbelrum tillsammans med ett par förstagångsföräldrar.. är det inte barnmorskor i rummet så är det undersköterskor och är det inte undersköterskor så är det städerskor. Jag blir så matt!

Håll era tummar för att vi trots allt får åka hem ikväll!

Mitt planerade snitt

Kl 8.30 skulle vi befinna oss på avdelning c 23 på KS.
Där blev jag inskriven och fick ta på mig en snygg sjukhusskjorta, barnmorskan tog blodprov och fixade med allt det praktiska.
Jag bad att få akupunktur så att jag skulle kunna slappna av lite så hon satte en nål i pannan och en i huvudet. Sen sattes katetern och det gjorde ont kan man säga, men med lite rätt andning så överlever man det mesta.
I väntan på operationen så var det bara att försöka vila, med hjälp av mina nålar så slumrade jag en stund innan vi kördes ner till operation.
Där fick jag träffa en narkossköterska som satte en nål i handen på mig, han var ung och trodde nog att han var jätterolig eller så försökte han få mig lite mindre nervös.
Jag rullades snart in i operationssalen och fick hälsa på hur mycket personal som helst. 2 narkosläkare, några barnmorskor, sköterskor och läkare. Jag kan ärligt säga att jag inte hade någon koll på vem som var vem och vad dom fyllde för syfte.
Ryggbedövningen skulle sättas och jag sattes på operationsbädden och läkaren började trycka där bak, nu började nervositeten komma. Samtidigt som jag tvättades och det rann längs ryggen på mig så började även tårarna att strömma.
Här kan man tala om att inte vara förberedd och då har jag ändå gått igenom det en gång förut om än det gick något mycket snabbare den gången.
Ryggbedövningen gjorde inte så farligt ont, infarten i handen kändes mer, däremot så var det en rätt så äcklig känsla, det började ganska snart att domna bort i benen, det blev varmt och kändes som otäcka myrkrypningar.
Sen var det bara att lägga sig ner och vänta på bättre tider.
Vad jag inte kom ihåg ifrån mitt förra snitt var att man kan känna allt dom gör, man känner tryck, drag och beröring men inte smärta. Så äckligt att jag knappt kan förstå det själv. Här började jag bli livrädd, jag kände hur dom drog och puffade med magen och väntade bara på att jag skulle känna när dom skar i mig.
Blodtrycket steg och jag började må illa. Jag fick medicin mot blodtrycket och mer syrgas mot illamåendet.
Jag hade väldigt mycket ärrvävnad på mitt förra snitt, extremt mycket sammanväxningar och dessutom nåt nät över livmodern.. nåt med tarmfett? ;) (får läsa i journalen senare) så operationen tog ganska lång tid.
Mitt akuta snitt kommer jag ihåg som att dom bedövade, skar upp magen och så var bebisen ute, här tog det ungefär 25 min från första snittet tills dom hade tagit ut honom och varje minut kändes som en timme.
Livrädd för att känna smärtan, livrädd för att han skulle dö där inne, livrädd för att jag skulle dö.
Jag blundade och försökte andas djupt och tänka på något annat. Lättnaden var stor när dom plockade ut honom och jag fick höra honom skrika! Äntligen hade jag annat att tänka på.
11.56 föddes lillebror, först fick vi kika på honom. Han hade extremt mycket fosterfett och såg ut som en liten snögubbe :)
Sen togs han ut för vägning och mätning, 4210 gram och 56 cm, hela 5  cm längre än storasyster när hon föddes!
Jag syddes ihop och en timme efter operationsstart kördes vi till uppvaket. Där fick liten ligga på bröstet och det norpade han direkt!
Jag mådde jättebra hela tiden, var törstig och hungrig direkt. Jag hade aldrig speciellt ont heller första kvällen och natten.
1 dygn efter snittet var det upp och gå som gällde! Det var inte alls lika jobbigt som efter mitt akuta snitt men ändå nog så jobbigt med tanke på vad man precis har gått igenom.
2:a natten däremot var så jobbigt att jag gärna hade sluppit den, det kändes som att jag skulle dö av smärta. Jag pumpades i värktabletter och 2 sorters morfin, fick varma handdukar (kom ihåg vetekudde mot eftervärkar från helvetet!) och sist men inte minst så fick jag en underbar barnmorska som satte akupunktur! Här kan vi prata smärtlindring.
En avslappnande nål och 2 mot smärta. Kl 4.30 togs nålarna bort jag jag kunde sova! Helt fantastiskt.

Det var ingen lätt upplevelse och det kändes inte lika "piece of cake" som det akuta snittet innan (där jag nog mest var glad att slippa kämpa längre) men jag är glad att jag gjorde det här valet!
Den som säger att kejsarsnitt är att fuska eller ta nån genväg kan dra åt helvete.

Mer lillebror

Vet ni att dom har trådlöst nätverk för gäster här på KS? Inte illa.
Jag kommer att stanna här en natt till, natten till idag var inte att leka med så barnmorskan ville titta till mig.
Tack för alla grattis! Här bjuder jag på lite ögongodis :)


Lillebror utan namn


W trivs i mammas säng

Lillebror är äntligen här

Nu har Wilmas lillebror äntligen
tittat ut. 4210g och 56cm lång.
Namn har vi inte ännu.
Mer och bättre bilder kommer
nog imorgon.


När vi kom tillbaka till avd. blev
det smörgås och äppeljuice
i champagne-glas.

Dan före dan

Imorgon är det dags! Jag ska snittas och lillebror ska komma ut till våran värld!
kl 07 ska vi skriva in oss på KS så det blir väl till att gå upp långt före 06.
Jag är lite nervös idag, gick upp direkt när jag vaknade trots att jag hade chans att dra mig.
Imorrn ska magen försvinna! (nåväl, förhoppningsvis det mesta av den). W älskar ju min mage :( hoppas att hon kommer att älska lillebror lika mkt.

Våran vagn är till salu och förhoppningsvis såld, en tjej ska komma imorgon och hämta den.

Toksnygg!
Den nya vagnen är reklamerad men nu visar det sig att Bugaboo nordamerika bara kan skicka ett nytt chassi till en adress i Usa, fortsättning följer..
Vi har inte ens satt ihop vagnen eftersom att vi inte vet hur reklamationen kommer att sluta. Chassit går ju annars att använda så länge. Men vi har inte köpt någon spjälsäng heller så..

Hallonkaka

Den här kakan är supergod! Ganska kompakt och mastig. Funkar nog med dom flesta bär, vinbär är nog supergott! eller rabarber, eller blåbär.. eller eller.
Jag hade visst bara 3 ägg hemma så jag ersatte 1 ägg med 1 tsk bakpulver. Våran ugn är extra bred så jag gjorde kakan i en mindre form och gräddade längre, annars hade det blivit en väldigt tunn kaka.
Jag hackade sötmandel som vi hade hemma och strödde över så att det täckte hela kakan.

200 gr smör
6 dl socker
6 dl mjöl
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 påse flagad mandel
250 gr hallon
Smält smöret på medelhög värme.
Dra av kastrullen och blanda ner socker, mjöl, ägg och vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper i pannan och häll smeten över, den är lite seg så man får hjälpa till att få ut i kanterna. Strö på hallon och mandel och skjuts in i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min (175 grader)


Falafel

2 burkar konserverade kikärtor (eller ca 6 dl kokta)
1 dl persilja
2-3 msk vetemjöl
1-2 klyftor pressad vitlök
 salt
kummin
koriander
cayennepeppar
olja till stekning
Mixa kikärterna i matberedare och blanda ned övriga ingredienser.
Forma till små bollar och stek i olivoljan tills de får bra färg.


Toknöjd!

Jag tror att jag ska hålla mig till me&i, där vet jag vad jag får. Iaf ingen mer näthandel för min del, jag vill klämma och känna först.
Den här zooklänningen kan jag ärligt säga att jag inte alls gillade i början av kollektionen, vet inte om jag gillar den nu heller men det gör F så jag kompromissade ;) Det är ungefär det enda vi inte har ur kollektionen och jag måste få något eget varje leverans så..

Det häftigaste av allt var junirean, 5 st hemliga plagg för 250 kr! helt otroligt. Jag beställde en del olika storlekar och både flick och pojk. Dom här kläderna är till W i strl 86/92. En hel del har sålts vidare och lillebror fick också en egen ordentlig hög! T-rex och shortsen kom som pojkplagg. W blev överförtjust i T-rex och sa "raaaaor" när hon såg den.



Mindre nöjd

Min beställning från H&M. Jag gör nog inte om det.. allt var så himla fint på bild och sen får man det här?
Inte vad jag hade väntat mig tyvärr men jag orkar inte hålla på att skicka tillbaks så jag behåller, får se om det blir något mer fint väder så W får använda alla tusentals shorts som vi har köpt..
Jag och F brukar alltid säga "oj vad billigt!" när vi ser något till ett bra pris, sen säger vi "undra varför?", jag borde ha ställt mig den frågan innan jag beställde. Men men det är lätt att vara efterklok!
Det här ska föreställa 3/4 shorts :)
Jag gillar tröjan iaf, den är söt.


Världens finaste

Jag insåg just hur tom på bilder min blogg är.. Det är skandal! Vi tar en himla massa bilder dagarna i ända men eftersom att vi har en speciell fotoblogg så hamnar allt där, allt utom shopping då som hamnar här ;)
Den här tjejen har jag inte köpt, men man kan undra hur jag fick ett så vackert barn!
Bilden är tagen med familjens senaste kärlek Nikon d40
Man kan ta flera bilder per sekund och det är en klar fördel när man har en tjej på snart 2 år..

Dagen då snittet planerades

Idag var det dags för dagen med stort D. Jag skulle träffa läkaren som skulle bevilja eller avslå ett planerat kejsarsnitt.
10.30 var jag där, jag fick först träffa en BM eftersom att jag läcker lite äggvita och har ett blodtryck på väg upp.
Det låg som vanligt, +1 i urinen och 130/90 i blt.
Jag fick komma in till läkaren och hon var väldigt lugn och sansad, frågade mig lite om min förra förlossning och vad som har gjort att jag vill ha ett snitt nu. Sen sa hon "du hade fått en preliminär tid va?" Jag såg väldigt frågande ut och sa såklart nej. Hon fortsatte "joo här har vi det, den 23/6". Jaha.. där ser man, dom har alltså avsatt en tid till mig enbart baserat på aurorabarnmorskans anteckningar!
Läkaren undrade om jag kunde tänka mig ett datum efter beräknat datum för att ge kroppen en chans att sätta igång av sig själv och att jag då skulle få avgöra hur jag ville göra.
Nja jag är lite tveksam där, jag skulle nog bli rädd av att gå över tiden och bara vänta. Vi flyttade fram till den 25/6 i alla fall så 1 vecka kvar till avspark! =D
Läkaren skrev i min journal att jag eventuellt kan tänka mig en vaginal förlossning om den sätter igång av sig självt men att det är mycket viktigt att respektera mina önskemål om snitt om jag inte vill fortsätta.
Efter läkarbesöket fick jag träffa en narkosläkare som frågade en massa medicinska frågor och sen var det klart, nu är det bara att vänta.
Jag har svårt att sätta ord på mina känslor men jag ska göra det i ett annat inlägg senare, för jag vill verkligen inte avskräcka någon från att föda vaginalt! :)
Idag är jag oerhört lättad, efter besöket kunde jag känna hunger igen! och när jag skulle lägga W nyss så somnade jag till utan att spänna mig och bli rädd. Hjärtat ska bli storasyster!

Möte hos aurora

Idag träffade jag barnmorskan på aurora igen. Hon frågade hur det kändes och jag sa "som att jag har ångrat mig, jag tänker inte göra det här".
Hon skrattade åt mig och jag sa "jag menar allvar alltså..".
Efter 10 minuters prat så försökte hon få tag på en läkare till mig, till slut fick jag en tid på onsdag kl 10.30.
Känns som att det hade varit enklare att träffa den läkaren jag har träffat på mvc 2 ggr innan men hon kanske har semester nu.
Ni får lov att bevilja mitt snitt, jag tar hellre livet av mig än att föda vaginalt (nåväl om jag inte hade haft en fin familj så).

Jag är så trött, kl är 02 och jag har varit trött sen kl 10 idag. Jag vågar inte sova för jag tror att kroppen ska bli utvilad och då passa på att starta en förlossning. usch!
Mitt förra snitt var ingen dans på rosor men det orkar jag inte ens tänka på, hellre det än att ha dödsångest under en 18 timmar lång förlossning.

Idag hämtade jag mitt paket från h&m, nog var plaggen mkt finare bilder på nätet än i verkligheten.. men men. Ska fota imorgon och kasta ut lite bilder. Väntar en gigantisk me&i-leverans imorgon också så där ska ni få se på finfina kläder!
Om jag orkar böja mig ända ner till golvet vill säga ;)

Mandelbollar

Jättegoda och mättande!
1½ dl mandel
1½ dl ströbröd
1½ dl riven ost
salt
svartpeppar
3 ägg
1 msk vatten

Mixa mandeln fint i matberedare.
Blanda mandel, ströbröd, ost, salt och peppar.
Tillsätt ägg och vatten.
Forma smeten till runda små bullar.
Koka upp vatten eventuellt med lite buljong i, lägg i bullarna och låt dem koka i ca 8 minuter.
Ta upp dem med hålslev och stek dem i smör så att de får en gyllenbrun yta.


Kräkfobi

Jag hatar att kräkas, jag skulle göra nästan vad som helst för att slippa.
Nu kommer jag ihåg hur illa jag har mått i början av graviditeterna, jag förstår inte hur man kan stå ut med det!
Jag har mått illa i 3 dagar nu och idag var första gången jag kräktes. Jag satt i 30 min och försökte stå emot (japp, jag gör vad som helst, lalalalala).
Jag hängde över badkaret och W kom med sin bondgårdsbok och ville läsa.
I några sekunder hinner jag tänka att jag kanske har fått havandeskapsförgiftning igen, kanske skulle jag bli tryggare av en vända till förlossningen.
Inatt har jag även haft sönder min handskena som jag har fått för karpaltunnelsyndromet. Den är av i plasten i handleden! Jag har alltså lyckats böja handen med skenan på.. duktigt måste jag säga. Där kan man prata om att spänna sig i sömnen. Här ska inte födas några barn. punkt.

Uppdatering:
Vad fan. Jag måste planera ett snitt, jag orkar inte må så här. På måndag ska jag till en aurorabarnmorska och sen får vi väl se. Fan fan fan.

Förlossningsrädsla

Okej, nu är det inte kul längre.
I några dagar har det känts helt okej att jag snart ska föda barn, jag har känt att förvärkarna från helvetet faktiskt har varit lite spännande, snart kommer lillebror!
Men sen igår började jag må illa och nu känner jag mig nervös. Shit! jag ska föda barn!
Tänk när värkarna sätter igång på riktigt och jag ska ha dom i 10 timmar plus krystningen..
Jag är rädd för att slemproppen eller vattnet ska gå. Hur kommer jag att reagera? åh herregud! jag ska föda barn snart.
Men lite coolt är det väl?
Det jobbigaste just nu är nog tanken på att lämna W någonstans helt plötsligt och ingenting har vi färdigt här hemma. Inget förlossningsbrev är skrivet, ingen väska packad (varken min eller wilmas), ingen säng är inköpt, vagnen är reklamerad, bärselen är inte inhandlad och vi har inte tvättat.
Jag vågar knappt göra allt heller för då känns det så definitivt, som att DÅ kan det hända när som helst. Hoppas verkligen att det stämmer och att det inte sätter igång innan allt är klart..
hjäälp!

Älskade polarn

Idag råkade vi halka in på po.p igen. F köpte en rosa ws till W för "hon kan ju inte bara ha en svart". Jag hittade ett underbart nattlinne i ekologisk bomull, åh vilken fröjd det ska bli för W att sova i det. Jag hoppas att me&i kommer med nattkläder nu i höstkollektionen, nästan så att man önskar att man vore liten igen.
Lillebror fick en hjälmmössa som hör till bondgårdsbodyn från inköpet igår.



Reashopping!

Dagen D som vi alla har väntat på. Rea på polarn o. pyret! Jag älskar po.p nästan lika mycket som jag älskar me&i. Underbara kläder i fantastisk kvalité! tvätta, tvätta, tvätta och ändå ser kläderna som nya ut.

Dom 2 översta bilderna är till lillebror,  W fick en windstopper och en t-shirt på sista bilden.
Jag hade sån beslutsångest när jag var där, vilken strl ska jag köpa, vilka plagg ska jag köpa? Hade även förvärkar så jag svettades och fick lov att sätta mig mellan varven. Kanske blir det en till runda någon dag.

Jag fick även lov att gå in på h&m där vi aldrig annars handlar eftersom att vi har en klädbutik hemma i vardagsrummet ;)
Slog till på 4 t-shirts som egentligen inte föll mig i smaken men W är galen i djur så vad gör man inte? :)


Sist men inte minst så fick lillebror en body från lindex (omlott rockar!) och ett par shorts till W från H&M


När jag kom hem fick jag lov att rensa garderoben på alla strl som ska "växas i" och lägga undan det i förrådet för att få plats med dom nya små inköpen. Vi har nog egentligen hur mycket kläder som helst i 62/68 trots att lillebror inte ens är född så vi vet vad han passar i.. Köpstopp!

Lindexshopping

Här om dagen (förra veckan?) var vi på lindex för att spana lite efter kläder till lillebror. Vi har insett att vi inte hade så mkt kläder i 50/56 och nu är det bara 20 dagar kvar till förlossning (+-några dagar).
Det var längesen vi ägde lindexkläder så det ska bli spännande att se hur dom håller måttet. Man kan ju iaf inte låta bli att handla när dom har så fantastiska erbjudanden. Tag 3 betala för 2 och sen 50 kr rabatt på det!


Idag tipsades jag även om att lindex shop online hade börjat med sin rea och jag blev helt till mig när jag hittade min favoritfilt till ett vrakpris! Senast för 2 dagar sen mailade jag kundtjänst och frågade vilken sthlmsbutik som hade filten kvar. Den ska få följa med till bb och bli lillebrors första filt! Brunt är klart bästa färgen här hemma och alla är vi väl galna i djur.

Lindex Shop Online - Filt
bild från lindex shop online

Quesadillas

Idag var det dags för quesadillas
Ta 2 st tortillabröd med tomatpuré, ost, keso och ruccola och sen lägger man ihop dom och steker.
Det finns hur mycket livsmedel som helst som man skulle kunna ha i men jag är så otroligt kräsen att jag nästan tycker synd om mig själv. Just denna kombination blev lite för flottig kändes det som, men det kanske bara är mina gravidsmaklökar.

Ultraljud

Idag var vi och hälsade på Kerstin på jobbet. Jag levererade en påse med otroligt snygga me&i kläder och hon kikade på våran bebis! Världens snällaste, tusen tack! tänk att det verkligen ligger en livs levande bebis där inne, jag tror inte att jag har tagit in det än. haha. På första bilden är det ett huvud för er som inte ser det, och på andra bilden tror vi att det är en pung.. ;)


Tunnbrödsrulle

Den här veckans matsedel gjorde jag på 10 min, vilket kanske är en hel evighet för någon annan men med min gravidhjärna så blir det inte mycket gjort.
Däremot så blev det galet lyckat, som vanligt när jag har lagat mat (skryt?) så sa F "det här är det godaste jag har ätit".
Tunnbrödsrulle med philadelphiaost, hackade tomater, ruccola, mozzarella och ägg.

Är det meningen att jag ska shoppa?

Nej jag tror faktiskt inte det.
Igår satt jag och skulle beställa ifrån h&m shop online ( http://shop.hm.com/se )
Efter 4 timmar ungefär så var min order klar, förvisso så gjorde jag kanske en del annat vid sidan av.
Först hade jag problem med att välja strl på shorts åt Wilma, 86 eller 92 det är frågan det.
Hon äger i stort sett bara me&i kläder (www.meandi.se) och jag känner mig helt lost i shoppingdjungeln, att gå i butik är helt främmande för mig.
Efter att ha rådfrågat en del andra shoppoholics så beslutade jag mig för 86 vilket kanske inte var helt genomtänkt för idag i butik provade vi ett par 3/4 shorts i 86 och efter en kvart ungefär hade vi fått på henne dom..
Tillbaks till igår, när jag väl hade bestämt vad jag skulle ha och i vilken strl så visade det sig att 2 saker skulle komma in v.27 och det betydde att ALLA kläder skulle levereras då och det gick inte att ändra för då skulle dom 2 plaggen makuleras på grund av för lågt ordervärde. Kära värld!
Jag gav mig in på sidan igen och undrade vad mer jag skulle lägga till för att få mina kläder.. några timmar senare var ordern lagd och jag hoppas att plaggen dyker upp här redan till veckan!
Den som lever får se hur den historien slutar!

Idag tänkte jag beställa lite kläder från ellos ( www.ellos.se ) och tror ni att det går bra?
Jag bestämmer mig relativt snabbt, nu är jag igång liksom! Jag går till varukorgen och ser att en sak är slut, damn it! måste lägga till något mer för att hamna över högsta ordervärde. Jag fixar det lite snabbt och går tillbaks till varukorgen, klickar mig vidare till kassan och vad händer? Nu är ALLT slut!
40 min senare och en hel del fixande och trixande gör att allt i min beställning plötsligt finns igen och ordern är lagd.
Spännande värre, mer kläder till veckan kanske?

Dagens utflykt gick till Kista galleria, W är i behov av badkläder. Det slutade med att vi endast fick hem ett par blöjbadbyxor, har tänkt köpa en solskyddströja till det men lindex hade slut på hennes strl.
Från kappahl fick vi med oss 3 plagg från deras "summer shop - tag 3 betala för 2", jag såg att killavdelningen hade en massa fina shorts men allt var i vanlig ordning slut och vi hade inte direkt tid att stå där och leta mitt i middagstid.
Så här fick det bli:

tjejigt värre!

RSS 2.0