Blåbärspaj
Igår var Lisa och Marie på besök och jag tänkte att jag skulle ta tillfället i akt och baka en otroligt god kaka. Dock så blev det ändrade planer när jag kom på att Lisa är glutenintolerant, så då tog jag ist tillfället i akt och svängde ihop en gluten & laktosfri blåbärspaj i LCHF anda.
Jag använde 2 små förpackningar blåbär (vet inte hur mkt det är i dom, 250 gram per/st kanske)
75 gram smör
6 dl kokos
2 ägg
lite hasselnötter
kardemumma
Jag strödde ut blåbären i formen och lät dom tina, sen smälte jag smöret i en kastrull och rörde ner äggen. Därefter blandade jag i kokosen och kardemumman och sen smetade jag ut det över blåbären och toppade med hackade hasselnötter.
Ugn 200 grader i 10-15 min ungefär, tills kokosen har fått färg.
Jag serverade med glass till sockerätarna ;) och grädde till mig.

Jag använde 2 små förpackningar blåbär (vet inte hur mkt det är i dom, 250 gram per/st kanske)
75 gram smör
6 dl kokos
2 ägg
lite hasselnötter
kardemumma
Jag strödde ut blåbären i formen och lät dom tina, sen smälte jag smöret i en kastrull och rörde ner äggen. Därefter blandade jag i kokosen och kardemumman och sen smetade jag ut det över blåbären och toppade med hackade hasselnötter.
Ugn 200 grader i 10-15 min ungefär, tills kokosen har fått färg.
Jag serverade med glass till sockerätarna ;) och grädde till mig.

Kommentarer
Postat av: Frun på ön
Mmmm! Ser gott ut. Ska spara receptet och prova!
Trackback