Hallonkaka

Den här kakan är supergod! Ganska kompakt och mastig. Funkar nog med dom flesta bär, vinbär är nog supergott! eller rabarber, eller blåbär.. eller eller.
Jag hade visst bara 3 ägg hemma så jag ersatte 1 ägg med 1 tsk bakpulver. Våran ugn är extra bred så jag gjorde kakan i en mindre form och gräddade längre, annars hade det blivit en väldigt tunn kaka.
Jag hackade sötmandel som vi hade hemma och strödde över så att det täckte hela kakan.

200 gr smör
6 dl socker
6 dl mjöl
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 påse flagad mandel
250 gr hallon
Smält smöret på medelhög värme.
Dra av kastrullen och blanda ner socker, mjöl, ägg och vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper i pannan och häll smeten över, den är lite seg så man får hjälpa till att få ut i kanterna. Strö på hallon och mandel och skjuts in i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min (175 grader)


Kommentarer
Postat av: Agnieszka

ohh vad smarrig den såg ut då!!!

kram

2008-06-23 @ 20:44:35
URL: http://agnieszka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0