Rödbetslasagne
Minst 4 p á 7,5 p (30 p totalt)
500 g rödbetor
1 gul lök
1 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm peppar
3 msk vetemjöl
8 dl minimjölk
buljong
100 g riven ost max 10% gärna en starkare variant
300 g lasagneplattor
Skala och riv rödbetor och lök. Fräs i en stekpanna. Krydda med farin, salt och peppar.
Häll mjölet i en kastrull och vispa ut med mjölken. Låt såsen koka några min.
Lägg i buljong och ost, låt smälta.
Häll hälften av såsen i en ugnsfast form, lägg ett lager lasagneplattor och varva rödbetor/lasagneplattor (3 lager á 100 gram). Översta lagret ska vara plattor, häll över resten av såsen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 min.

500 g rödbetor
1 gul lök
1 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm peppar
3 msk vetemjöl
8 dl minimjölk
buljong
100 g riven ost max 10% gärna en starkare variant
300 g lasagneplattor
Skala och riv rödbetor och lök. Fräs i en stekpanna. Krydda med farin, salt och peppar.
Häll mjölet i en kastrull och vispa ut med mjölken. Låt såsen koka några min.
Lägg i buljong och ost, låt smälta.
Häll hälften av såsen i en ugnsfast form, lägg ett lager lasagneplattor och varva rödbetor/lasagneplattor (3 lager á 100 gram). Översta lagret ska vara plattor, häll över resten av såsen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 min.

Kommentarer
Trackback