Lemon curd
till fyllning i tårta, sockerkaka, muffins, bullar eller pålägg (på rostat bröd)
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 citroner
Smält smöret i en kastrull.Tillsätt socker och rör om tills allt är blandat. Vispa äggen. Ta av kastrullen och tillsätt äggvispet genom sil ner i smörblandningen.Vispa hela tiden. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre. Tillsätt skal och saft i äggblandningen och sjud i ungefär 15 minuter, rör hela tiden. Häll upp lemon curd i små glasburkar och förslut.
Håller sig cirka 1 månad i kylskåp.
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 citroner
Smält smöret i en kastrull.Tillsätt socker och rör om tills allt är blandat. Vispa äggen. Ta av kastrullen och tillsätt äggvispet genom sil ner i smörblandningen.Vispa hela tiden. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre. Tillsätt skal och saft i äggblandningen och sjud i ungefär 15 minuter, rör hela tiden. Häll upp lemon curd i små glasburkar och förslut.
Håller sig cirka 1 månad i kylskåp.
Kommentarer
Trackback